وزیر آموزش و پرورش: مشارکت و مردمی سازی، مهم ترین رویکرد نهضت مدرسه سازی است حدود ۱۰ هکتار از مراتع بام ایران در آتش سوخت اسامی محصولات آرایشی فاقد مجوز منتشر شد (۳ مرداد ۱۴۰۴) شرکت ۳ هزار داوطلب در آزمون دادگستری خراسان رضوی (۳ مرداد ۱۴۰۴) خودروی کارکنان گمرک پیشین توسط قاچاقچیان سوخت مورد حمله مسلحانه قرار گرفت (۳ مرداد ۱۴۰۴) زمان آغاز تردد دریایی زائران اربعین از بندر خرمشهر به بصره اعلام شد حکم قصاص برای قاتل امیرحسین خالقی صادر شد | پرونده قتل الهه حسین‌نژاد در نوبت بررسی ویژه دادگاه کیفری افتتاح بیش از ۲۷۰ مدرسه جدید در خراسان رضوی تا پایان شهریور ۱۴۰۴ | بازنشستگان، عضو هیئت‌امنای مدارس جدید می‌شوند+ فیلم جذب پنج هزار و ۵۶۰ معلم جدید در مدارس خراسان رضوی| روزانه دو مدرسه در استان ساخته می‌شود (۳ مرداد ۱۴۰۴) انفجار، آتش‌سوزی و قطع برق سریالی در اسرائیل به تل‌آویو رسید مراسم افتتاحیه خانه چتر ویژه کودکان بی‌سرپرست در مشهد برگزار شد (۲ مرداد ۱۴۰۴) + فیلم مشاور وزیر آموزش و پرورش: مدارس غیرفعال، تعیین تکلیف می‌شوند یک کشته و ۴ مصدوم در پی تصادف در خواف خراسان رضوی (۲ مرداد ۱۴۰۴) در این روزهای گرم اگر هوای آب‌تنی به سرتان زد مراقب غرق‌شدگی باشید | غرق بی‌توجهی نشوید! حجم آب سد‌های مشهد به ۷ درصد رسید | هشدار خروج سد‌های تأمین آب از مدار تاکید نمایندگان خراسان رضوی در مجلس بر حمایت از توانمندسازی معلولان و مددجویان بهزیستی | پیشگیری از معلولیت ها ضروری است + ویدئو معاون استاندار خراسان رضوی: خواستار کاهش آسیب‌های اجتماعی و حمایت از اقشار آسیب پذیر هستیم یک نماینده مجلس: خودروسازان داخلی باید پاسخگوی تعداد بالای معلولیت‌ها براثرِ تصادف باشند آیا لایه‌ای که بر سطح آبلیموی خانگی ایجاد می‌شود، بی‌خطر است؟ نشانه‌های کم‌آبی بدن کدام اند؟ آیا پای ویروس خطرناک جهان به ایران رسیده است؟ آیا رژیم غذایی بر خطر یبوست تأثیر می‌گذارد؟ سهمیه‌های کنکور زیر تیغ اصلاحات جدید | سهمیه‌ها چطور تعیین تکلیف می‌شوند؟ توصیه‌های رئیس اورژانس به زائران پیاده اربعین حمایت کمیسیون آموزش مجلس از تسهیل تحصیل مددجویان و معلولان تحت پوشش بهزیستی معاون وزیر کار: بیش از ۴۰ درصد دانش آموختگان نمی‌توانند شغل مناسب پیدا کنند اعطای سهام ساخت ۵ ساختگاه پنل خورشیدی به ۲۵۰۰ مددجو در مشهد رئیس سازمان بهزیستی: زیست‌بوم توسعه مشارکت‌های مردمی تشکیل می‌شود | کمک ۴۰۰ میلیاردی خیرین در خراسان رضوی + فیلم اطلاعیه رسمی درباره انفجار کنترل‌شده در حوالی قم (۲ مرداد ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

سهمیه‌های کنکور زیر تیغ اصلاحات جدید | سهمیه‌ها چطور تعیین تکلیف می‌شوند؟

  • کد خبر: ۳۴۷۲۲۰
  • ۰۲ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۴:۴۲
سهمیه‌های کنکور زیر تیغ اصلاحات جدید | سهمیه‌ها چطور تعیین تکلیف می‌شوند؟
یک کارشناس حوزه آموزش و کنکور گفت: مدنظر قرار دادن سابقه تحصیلی دانش‌آموزان در دوره تحصیل و قرار دادن سهمیه در مراحل بعدی، بهترین روش برای تحقق عدالت آموزشی است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ سال‌هاست که سهمیه‌های کنکور در جهانِ دانش‌آموزان مانند یک چتر، سایه‌ای مبهم بر سر آنها انداخته و بحث و حاشیه‌های فراوانی را به همراه داشته است. سهمیه در کنکور به امتیازاتی گفته می‌شود که به گروه‌های خاصی از داوطلبان به منظور ایجاد فرصت‌های برابر یا جبران برخی از محدودیت‌ها در نظر گرفته شده است، اما در سال‌های اخیر، انتقاداتی از سوی داوطلبان و خانواده‌ها مطرح شد. برخی از این انتقادات مبنی بر آن بود که بعضی از سهمیه‌ها، داوطلبانی را که با سهل‌انگاری و نه به دلیل محدودیت و محرومیت‌ها به نتیجه دلخواه خود نرسیده‌اند، در جایگاه و رتبه‌های خوبی قرار می‌دهد.

این دست از انتقادات موجب شد طی سال‌های اخیر، تصمیمات متعدد و فراوانی درخصوص سهمیه‌های کنکور اتخاذ شود. روز یکشنبه (۲۹ تیر ۱۴۰۴) وزیر علوم در همین خصوص اعلام کرد: سهمیه‌ها باید به گونه‌ای بازطراحی شوند که عدالت آموزشی حفظ شده و استعداد‌های واقعی بدون تبعیض وارد دانشگاه شوند. این بازنگری در سهمیه داوطلبان کنکور می‌تواند باعث تقویت روحیه دانش‌آموزان برای آزمون کنکور شده و حواشی ایجاد شده درمورد سهمیه‌ها را کاهش دهد. یک کارشناس آموزش و کنکور در گفت‌و‌گو با خبرنگار شهرآرانیوز، تحلیل‌ها و پیشنهاداتی را در این مورد ارائه کرده است که در ادامه می‌خوانید.

بازنگری در سهمیه‌های کنکور، گامی مؤثر برای تحقق عدالت آموزشی

پروین طالبیان با اشاره به انواع متعدد سهمیه‌ها در کنکور بیان کرد: سهمیه‌هایی که رتبه داوطلبان را به طور چشمگیری تحت تأثیر می‌دهد باعث شد که در یکی از جلسات شورای عالی انقلاب فرهنگی تصمیم به بازنگری در نحوه اعمال سهمیه‌ها مطرح و در دستور کار قرار گیرد.

وی در ادامه به اظهارات وزیر گریزی زد و افزود: پس از صحبت‌های وزیر درمورد سهمیه‌ها، قرار است پیش‌نویسی در این خصوص تدوین شده و برخی از سهمیه‌ها تجمیع شوند. به نظر نمی‌رسد صحبت از حذف سهمیه‌ها به میان آید چراکه در نقاط مختلفی از کشور به دلیل برخی از محرومیت و محدودیت‌های آموزشی وجود دارد و باعث می‌شود داوطلبانی که از این مناطق در آزمون شرکت می‌کنند، به حق اصلی خود نرسند. بنابراین برخی از سهمیه‌ها به تحقق اهداف عدالت آموزشی کمک می‌کنند، اما در برخی دیگر از این امتیازات نیز باید تجدیدنظر کرد؛ به عنوان مثال فردی که زمانی برای مطالعه آزمون نمی‌گذارد نباید به دلیل صرف داشتن سهمیه، رتبه خوبی را به دست آورد، این موضوع بحث اصلی گلایه‌ها درمورد سهمیه‌های کنکور است که انتظار می‌رود مورد توجه قرار گیرد.

این کارشناس آموزشی در ادامه جزئیات دیگری درمورد بازنگری سهمیه عنوان کرد و ادامه داد: علت لزوم بازنگری در سهمیه‌های این  است که برخی از این امتیازات منقضی شده‌اند و وجودشان به نوعی غیرمنطقی به نظر می‌رسد؛ به عنوان مثال سهمیه‌هایی که برای خانواده‌های آسیب دیده در جنگ ۱۲ روزه تعریف شده است هم تا ۱۰ الی ۲۰ سال آینده منقضی خواهند شد و لازم است که در آن هم بازنگری‌هایی صورت بگیرد بنابراین بازنگری و تجمیع سهمیه‌ها در هر چند سال مفید و مؤثر خواهد بود.

طالبیان درنهایت نحوه اعمال سهمیه‌ها را به طوری که این کار بهترین روش در راستای تحقق عدالت آموزشی باشد عنوان کرد: مدنظر قرار دادن سابقه تحصیلی دانش‌آموزان در دوره تحصیل می‌تواند به نحوه اعمال سهمیه‌های کنکور کمک‌کننده باشد. در این روش اصل بر سابقه تحصیلی گذاشته خواهد شد و سهمیه تنها یک عامل یاریگر برای دستیابی به آنچه که برایش زحمت کشیده است، اعمال خواهد شد. برای استفاده از این روش می‌توان با بررسی پرونده سوابق تحصیلی، محل سکونت، امکانات تحصیلی و وضعیت مالی داوطلبان مدنظر قرار داد تا سهمیه‌ها به طور صحیح و منصفانه بر نتیجه کنکور تأثیر بگذارند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->